Is een daktent iets voor mij?

Een daktent kan gebruikt worden door iedereen, of je nu met je gezin reist, single of met partner, de daktent is de oplossing voor een unieke vakantie-ervaring met je eigen auto. In de praktijk worden de tenten voor diverse doeleinden gebruikt, van festivals tot roadtrip tot jeepsafari.

Een impressie van verschillende manieren van het gebruik van de daktenten vind je op de pagina ‘Referenties‘.

Enkele foto's van avonturiers

Altijd genieten als gebruikers hun daktent vakantiefoto doorsturen.

  • Dubbele tent

  • Marokko

  • IJsland 2014

  • Pinkpop 2014

  • Offroad

Binnen enkele minuten een slaapplaats

Alle daktenten zijn snel op te zetten, degene met een harde schaal staan binnen 2 minuten en de daktenten van stof staan binnen 4 minuten klaar voor gebruik. Het beddengoed kan gewoon blijven liggen. Kortom: uitklappen en slapen :-)

Elke daktent opent op zijn eigen manier. onderstaande filmpjes geven aan hoe eenvoudig het is.

Voordelen van een daktent

Het grootste voordeel is dat je altijd een slaapplaats voorhanden hebt. Binnen korte tijd staat jouw ruime bed met matras klaar voor gebruik. Daarnaast slaap je hoog boven de grond, wat zorgt voor minder last van regenwater en ongedierte. Naast deze praktische voorbeelden ziet het er natuurlijk ook super uit!

Nadelen van een daktent

Een nadeel is dat je de tent in moet klappen als je tijdelijk de kampeerplaats wilt verlaten met de auto. Binnen korte tijd zijn de daktenten ingeklapt en je kunt het beddengoed gewoon laten liggen. Dus nadelen? ach...