Uitleg dakdragers voor daktent huren

Dakdragers zijn een essentieel om onze huurdaktenten te installeren op jouw auto. Heb je zelf dadragers? Bekijk of ze geschikt zijn voor onze daktenten. Heb je geen dragers, bekijk dan hier de verschillende type huurdragers. Tijdens het boekingsproces wordt hiervoor de optie aangegeven.

Geschikte dakdragers

geschikte dragers daktent

Niet alle dragers zijn geschikt

Dakdragers huren

dakdragers daktent

Bekijk hier welke dragers wij verhuren

Roofracks

Waarom is mijn roofrack niet geschikt?

Bekijk hier welke dakdragers geschikt zijn

Er zijn veel verschillende soorten dakdragers. bekijk hieronder of jouw dragers geschikt zijn voor een huurdaktent.

Square bars

De meeste dakdragers zijn stangen van 3 bij 2 cm. Deze zijn ideaal voor onze huurdaktenten. Heb je dragers soortgelijk aan deze foto, dan zijn ze geschikt. Mits de tussenruimte tussen de klemmen (onderkant stang gemeten) minimaal 72cm is.

Heb je squarebars? meet ze ook nog even op via de meetinstructie op de servicewijzer.

Dakdragers daktent wingbar

Ovale dragers of Wingbars

Steeds vaker zien we de zogenaamde Wingbar dragers. de aerodynamische dragers zijn ideaal voor onze huurdaktenten. Heb je dragers soortgelijk aan deze foto, dan zijn ze geschikt. Mits de tussenruimte tussen de klemmen (onderkant stang gemeten) minimaal 72cm is.

Heb je dit type dakdrager? meet ze ook nog even op via de meetinstructie op de servicewijzer.

Dakdragers daktent overige

Speciale dragers of eigenbouw

Er zijn ook ander oplossingen; zelfbouw dragers, dragers op de back van de pick-up of andere. Vaak zijn deze ook geschikt voor ene daktent, mits de tussenruimte tussen de klemmen (onderkant stang gemeten) minimaal 72cm is en de constructie stevig genoeg is.

Heb je dit type dakdrager? meet ze ook nog even op via de meetinstructie op de servicewijzer.

Geklemde dakdragers (om de deurstijl)

Thule vermeldt sinds kort in hun daktentenhandleiding dat dakdragers voor een glad dak (om de deur geklemd) niet geschikt zijn voor gebruik in combinatie met een daktent. Desondanks hebben wij gedurende de afgelopen tien jaar talloze daktenten op gladde daken gemonteerd zonder enig probleem. Hoewel we dit niet actief aanbevelen, hebben onze ervaringen tot op heden geen problemen opgeleverd.

Kortom, we mogen het niet adviseren, maar er zijn veel klanten die de keuze maken het op eigen risico wel te doen.

‘Af fabriek’ dakdragers 1

Op sommige auto’s zijn er ‘af fabriek’ dakdragers geïnstalleerd. Helaas zijn deze niet geschikt voor daktenten. Ze zijn te herkennen aan de bolling in de stang en dat ze in een rails van voor naar achter geschoven kunnen worden.

Voorbeelden zijn de Renault Espace en Jeep Grand Cherokee (oudere modellen)

Dakdragers daktent kangoo

‘Af fabriek’ dakdragers 2

Op sommige auto’s zijn er ‘af fabriek’ dakdragers geïnstalleerd welke overdwars geklapt kunnen worden. Helaas zijn deze niet geschikt voor daktenten.

Voorbeelden zijn de Renault Kangoo of de Mercedes Citan.

Beschikbare huurdragers

Wij verhuren dakdragers voor de volgende dakconstructies

Open dakrails daktent

Dragers voor open dakrails

Open dakrailingen zijn de bekende stangen welke in lengte richting op het dak zijn geplaatst en waar je je hand omheen kan doen. Open dakrailing wordt vaak toegepast op stationwagons en SUV’s.

Heeft jouw auto een open dakrails en je hebt zelf geen dakdragers overdwars op de auto? Selecteer tijdens het boekingsproces bij dakdragers ‘Open dakrails’.

Dragers voor regengoten

Een regengoot is een smalle goot boven de portieren. Vroeger was dit een veel voorkomend systeem om dakdragers aan te monteren. Tegenwoordig wordt de regengoot niet meer toegepast op auto’s en vindt u het alleen nog maar terug bij klassiekers en oldtimers.

Heeft jouw auto een regengoten boven de deuren en je hebt zelf geen dakdragers overdwars op de auto? Selecteer tijdens het boekingsproces bij dakdragers ‘Regengoot dakdragers’.

Andere dakconstructie?

Heeft jouw auto geen open dakrails of regengoot, dan hebben wij helaas geen dakdragers in de verhuur voor jouw auto. Wat je wel kunt doen is:

  • Huur de dakdragers bij een dakdragerverhuurbedrijf en haal daarna de huurdaktent bij ons op.
  • Koop eventueel een set dakdragers welke geschikt zijn voor jouw auto.

Let op! Wij adviseren altijd de servicewijzer te volgen voordat je een daktent huurt.

Hoe meet ik de tussenruimte?

geschikte dragers daktent

Meet de vrije stangruimte

Al onze huurdaktenten zijn geprepareerd voor dakdragers. Bij aankoop van een daktent verbouwen wij deze zodat hij passend is voor elke maat dakdrager, bij huurtenten is deze aanpassing helaas niet mogelijk.

Meet de vrije stangruimte (onderkant stang) tussen de klemmen. De afstand dient minimaal 72cm of 80cm te zijn, afhankelijk van typedakdrager. Bekijk hiervoor de servicewijzer.

Tip: Meet bij zowel de voorste als de achterste dakdrager.

Tot welke hoogte kunnen we opbouwen?

Maximaal 210cm

De ladders van onze daktenten zijn max 230cm hoog. Om deze reden kunnen we auto’s waarvan de bovenkant van de dakdrager hoger ligt dan 210cm niet opbouwen.

Meet vanaf de grond tot bovenkant dakdrager.

Waarom roofracks niet geschikt zijn

Geprepareerd voor dakdragers

Al onze huurdaktenten zijn geprepareerd voor twee dakdragers. Bij aankoop van een daktent verbouwen wij deze zodat hij passend is voor het roofrack, bij huurtenten is dit helaas niet mogelijk.

Om toch een daktent te kunnen huren kun je wellicht het roofrack voor deze vakantie verwijderen.

Tip: Check voordat je dat doet de beschikbaarheid van de gewenste daktent en of deze wel past op jouw auto. Gebruik hiervoor de servicewijzer.